Nilius , K+ kanalen

Live forum: /viewtopic.php?t=16543

alicej

06-12-2008 15:58:57

1. Op P 25 (van de tekst van nilius) staat in de tweede alinea: "K+ kanalen be´nvloeden kritisch de duur van de AP: afremmen van K+ kanaalactiviteit= verlengen AP. Vergroten van K+ conductantie = verkorten AP." Dit lijkt me vrij logisch.
Verder staat dan hetvolgende: "Door dit snel inactiverend kanaal (Zeer snel inactiverende K+ kanalen ) worden AP zeer kort" . Maar is snel inactiveren van een K kanaal er niet voor zorgen dat je conductantie plots stopt en --> de k+ stroom stopt en --> de repolarisatie stopt --> je AP langer maakt?

2.
op p23 staat dat de activeringspoorten van de K kanalen deactiveren, maar niet inactiveren.
Maar iets verder in de tekst: staat overal : inactivatie van K+kanalen?
kan een K+ kanaal nu inactiveren of niet? Als ja, hoe zit het dan met de deactivatie van activeringspoorten?

bedankt

Mr-tn

07-12-2008 15:06:42

1.
Die zeer snel inactiverende kanalen vinden we vooral bij het ontstaan van elektrische activiteit in het zenuwstelsel. Dus dit betekent dat ze waarschijnlijk bedoelen dat als je zeer snel inactiverende K+ kanalen gebruikt je een snelle opeenvolging van AP'en kunt krijgen. (en je AP wordt niet langer he, want een plateaufase die u AP evt langer zou kunnen maken wordt vnl veroorzaakt door Kir 2.1 kanalen.)


2.
In de eerste alinea van p25 staat er dat sommige Kv kanalen helemaal niet inactiveren, sommige heel snel & sommige traag. Als de Kv kanalen inactiveren is dat meestal mbv een inactivatie ball die het kanaal sluit na binding van een beta subeenheid (niet vereist).