van veldhove,: zouten bij HIC

Live forum: /viewtopic.php?t=5132

krln

10-06-2006 14:41:24

wat doen jullie met dat schema bovenaan p. 97? kan daar ook ni zo goed aanuit...
En bij elutie zeggen ze dat bij sterke interactie oa chaotrope zouten worden toegevoegd om toch elutie te krijgen, maar in de laatste zin zeggen ze dan dat ze een negatieve zoutgradient zouden gebruiken om elutie te krijgen...
spreekt dit elkaar ni tegen?

vlien

10-06-2006 15:41:54

ik denk het niet. met een negatieve zoutconcentratie bedoelen ze gewoon dat ze minder en minder zout gaan toevoegen zodat de hydrofobe interacties worden 'ontkoppeld'. en een chaotroop zout verbreekt eveneens de hydrofobe interacties want wikipedia zegt:

A Chaotropic agent is an agent which causes molecular structure to be disrupted; in particular, those formed by nonbonding forces such as hydrogen bonding, Van der Waals interactions, and the hydrophobic effect

en nog :

-inzouting: toename van de oplosbaarheid van een eiwit door toevoegen van kleine hoeveelheden zout aan de oplossing;
- uitzouting: afname van de oplosbaarheid van een eiwit door sterk verhogen van de zoutconcentratie van de oplossing.

dus we gebruiken een uitzoutings-zout (=kosmotroop zout) voor de binding omdat die zorgt dat die hydratatie verdwijnt en dat er dus hydrofobe interacties ontstaan. en we gebruiken een chaotroop zout om de oplosbaarheid van het prote´ne (hydrofobe interacties kapot maken) te verhogen.

compris?

fienemien

10-06-2006 16:12:16

ach krln, ik heb da gewoon overgeslagen...