Specialisatie na 7e jaar

Live forum: /viewtopic.php?t=13661

Anonymous

15-03-2008 14:47:27

Hey allemaal,

Heb de infoles over specialiseren gemist de dond. Kan iem mij kort zeggen wa er allemaal verteld is geweest?

Leuk weekend nog allemaal!!!!!!!!

-LiLy

16-03-2008 19:27:51

Awel, ge hebt niks gemist als ge ni gedemotiveerd wilde geraken... :D

Punten blijven belangrijk in Leuven, alhoewel dat ze echt wel proberen te doen lijken dat het niet zo is. (ik herinner mij broos nog zeggen tegen de 'diepenbeekse lieverdjes' dat punten helemaal niet alles zijn en dat we ons geen zorgen moesten maken), maar ze vallen toch wel vaak door de mand vind ik :D En ja Peetermans sturen was nu blijkbaar niet het slimste wa ze konden doen. Denk dat ze daar allemaal hoogbegaafd moeten zijn of zoiets als ge die zijn visies op punten hoorde... Die man deed wel zijn best, maar ja, of hij zijn doel 'geruststelling' bereikt heeft, betwijfel ik :D

Wat je moet weten :wink: :

Dus eerst ja de punten?
Een 'goed' student is iemand die gemiddeld 75 haalt, een zeer goed student haalt volgens hem 85. (in hoe een jaar zitten wij mss?! :shock: het 6de leerjaar?!) (de aula reageerde ontzet :D )
Een faux de parcours is volgens peetermanske een 70 halen bij gemiddeldes van 75 (student had heeeeeeeeeel veel pech seg, een 12 op farmaco, oh please :roll:) (gelach alom in de aula uiteraard :wink: )
Ge kunt de zogehete 'schade' nog inhalen volgend jaar door extra te scoren op uw stage en over twee jaar door het examen voor het door u gekozen co-assistentschap schitterend te doen (ahu :? ).

Buitenland?

Als ge in Holland wilt gaan studeren hebt ge blijkbaar pech, want daar komde opnieuw in (moeilijkere) competitie terecht en wordt de kans (nog) kleiner da ge gaat mogen doe wa ge wilt. :roll:

Voor sommige specialisaties is er blijkbaar standaard een jaar buitenland bij, zeker voor gynaeco. :)

Specialisaties?
Ge kent het systeem: iedereen kiest tegen mei dachtek, dan begint ge aan uw co-assistentschap, mensen vallen af, mensen komen bij. Er zijn twee periodes en daarbinnen worden alle plaatsen van ons, hoe noemde hij het ook alweer?, alle swat ons afstudeerjaar, verdeeld.

Het systeem van specialisatie is zo dat bewust blijven zitten u automatisch tot laatste keuze voor die specialistatie rangeert in het volgende jaar, dus het is geen slimme zet als ge zo dacht om meer kans te hebben.

Bij zitten blijven door buizen, worden er correcties doorgevoerd op uw scores, maar dat wist ge wss al eh :?

Ge kunt verspringen van de ene naar de andere specialisatie en dit als ze u niet willen na de eerste periode of als het zaakje u ni ligt zelfs binnen een periode, maar daarvoor moet ge toestemming hebben van de 'ontvangende' arts (die van de specialisatie waar ge naartoe wilt) als de 'wegsturende' arts. (die waar ge van weg wilt)
Na de eerste periode wisselen is uiteraard geen probleem, maar tkan zijn dat er sommige specialisaties dan al vol zitten.
Als ge uw tweede keuze niet haalt, dus na de tweede periode, zijt ge dus al een jaar 'op de sukkel' en moet ge uw jaar opnieuw doen als HIBO (andere specialisaties gaan practisch niet meer, vide supra).
Als ge na de eerste periode beslist om HIBO te gaan doen, moete niks inhalen en doorloopt ge een verkort programma.
(co-assistenten HIBO is dus chill :wink: )

Varia?
Voor een sabbatjaar is het dus te laat, tenzij ge huisarts wilt worden.

Verder moogt ge maar 1 baby in uw assistentschap krijgen zonder da ge extra stagetijd moet doen (ok, da vondek nog wel logisch, maar dat was dan ook het enigste :D ).

Nu nog zwanger worden doet ge blijkbaar best niet... :wink: :DHij besloot metet feit dat punten niet alles zijn maar datet altijd beter is om beter te zijn dan gemiddeld. :roll: ahu :roll:

Happy? :D :wink:


En o ja, verbeteringen welkom, ik was soms zo verontwaardigd dat ik sommige dingen in al de commotie mss fout begrepen heb ofzo :D

En wat ik nog bedacht eh, ge moet dus kiezen in de laatste stageperiode. Stel da ge HPN hebt en ge wilt mss psychiatrie gaan doen ma ge hebt da heeeeeeeeelemaal op laatst, dan gaat ge moeten gokken of dat u ligt of niet of wat? LOOOOOGICAAAAAAAAAA? :roll:

Anne|ies

16-03-2008 19:43:27


En wat ik nog bedacht eh, ge moet dus kiezen in de laatste stageperiode. Stel da ge HPN hebt en ge wilt mss psychiatrie gaan doen ma ge hebt da heeeeeeeeelemaal op laatst, dan gaat ge moeten gokken of dat u ligt of niet of wat? LOOOOOGICAAAAAAAAAA? :roll:


Nog erger, ge moet kiezen VOOR uw laatste stageperiode :) Maar er wordt nog zoveel geswitcht het co-assistentschap zelf dat dat niet zo'n probleem is... en bj psy raakt ge toch altijd binnen, daar hebben ze volk tekort :p

Ik vraag me trouwens af in welke mate dat echt waar is dat het int buitenland zoveel moeilijker is. Ze zeggen dat allemaal, maar misschien ook wel om ons af te schrikken zodat we niet te snel naar het buitenland vertrekken? Ik hoor nochtans regelmatig van stageleiders dat er in Engeland bv een tekort is aan chirurgen. En in Nederland zou je het als Belg gemakkelijker hebben omdat wij zo'n goede theoretische achtergrond hebben... Achja, als het ooit nodig blijkt te zijn, komen we er wel achter zeker? ;)

Stijn

18-03-2008 07:44:06

Heb wat dat buitenland betreft wel eens bedacht dat de faculteit ons misschien bewust een beetje dom wil houden om ons toch maar 'in huis' te houden... En mss geldt dit ook voor de al dan niet bevriende uniefs in Vlaanderen...
OK, zou aannemelijke uitleg willen zijn, als ik werkgever ben, dan informeer ik mijn werknemers ook niet over de arbeidsvoorwaarden bij mijn concurrenten...