Vraagje aan oudere garde

Live forum: /viewtopic.php?t=16321

Anonymous

24-08-2008 16:26:27

Wat ik mij afvroeg wast vlgnde: als ge nu bijvoorbeeld iets heelkunde of inwendige wilt doen, weet ge dan al int begin welke richting (nefro, gastro, cardio, ... vr inw/ orthop, uro, abd ... vr HK) ge uitgaat of wordt dat pas weer later beslist, maw weer de studenten een paar jaar extra onderling wat laten concurreren enzo...

Want denk toch dat ne orthop of cardiol toch beter in zijn vak zou zijn als hij/zij 5/6 j specifiek dat vak mocht beoefenen ipv weer veel te lang te algemeen te blijven terwijl er tegenwoordig steeds meer vraag is nr sub en superspecialisaties en dat dan toch ook in de opleiding zou moeten zichtbaar worden...

Willem

24-08-2008 17:37:08

ge begint algemeen: bij interne roteert ge door alle disciplines (of da's de bedoeling toch) en er is een beperking op de subdisciplines, dus dan kan er inderdaad terug een concurrentiestrijd zijn om bijvoorbeeld pneumologie te doen.
Bij heelkunde begint ge ook algemeen, 't is pas na 't 4e jaar geloof k dat ge echt richting kiest. Ik weet niet of er daar een beperking is opgelegd, maar weet wel dat er over't algemeen veel kandidaten zijn voor cardiovasculaire, en dus de arbeidsmarkt daar wat meer verzadigd mee is.
Bij orthopedie zijn uw eerste 2 assistentsjaren algemene heelkunde, dus dan zit ge ook in den buik te ploeteren en spoedarts te spelen.

Ge zult me zeker niet horen zeggen dat dit een ideaal systeem is, eerder iets om een voldoende aantal assistenten te verzekeren, want dat is een gegeerd koopwaar.