Inleiding tot de Heelkunde

Topic Posts Author Date
Sinus pilonidalis ( haarnestcyste ) 2 Anonymous 25-04-2013 14:57:37
lokale verdoving p36 2 Anonymous 20-01-2012 14:19:05
monitoring bij TPN 2 s0206017 10-01-2012 11:22:00
postop voeding: eiwitten 1 Anonymous 10-01-2012 09:14:32
redenering ivm Na depletie 1 Stylo 08-01-2012 09:19:06
p 107 2 0309 08-01-2012 08:19:50
anesthesie & hartsdecompensatie 2 Anonymous 27-12-2011 09:12:43
Vocht en electrolyten p. 53 3 ADP 04-12-2011 15:29:52
postoperatieve bloeding 5 mevrouw_konijn 01-02-2011 07:56:56
Antibiotic Lock en heparine lock 2 Eileen 31-01-2011 19:27:30
hypovolemie 1 Anonymous 31-01-2011 16:53:43
anticoagulantie 11 madman 31-01-2011 14:23:28
leerstof 2 A15 29-01-2011 21:07:51
PCEA - PCIA 7 madman 29-01-2011 20:44:41
Examencasus 9 Eileen 28-01-2011 22:55:10
CASUS 3 Eileen 28-01-2011 14:38:07
CVD 2 Eileen 28-01-2011 13:34:56
6 hoofdzaken van ERAS 5 Saschaos 27-01-2011 14:54:46
glycemie 1 charly7 21-01-2011 10:35:38
behandelin abces 8 hallopiep 18-01-2011 11:50:42
metabole acidose:Cave hypoK 3 Virginie6 15-01-2011 14:06:53
pcia of pcea 2 Anonymous 14-01-2011 15:26:38
cristalloide oplossing 6 Anonymous 13-01-2011 16:32:02
corticosteroiden 7 Anonymous 13-01-2011 15:19:08
GEEN trombolytica na de ingreep bij infarct? p97 2 Anonymous 12-01-2011 14:51:26
Vochtbalans: metabool water meerekenen? 2 Goswin 12-01-2011 13:42:00
startdosis insuline bij operatie bij IDDM p21 3 Anonymous 10-01-2011 19:56:11
PostOP bloeding 6 Virginie6 05-01-2011 16:46:14
verwarring allom 7 mevrouw_konijn 04-01-2011 17:24:32
Pre-operatieve onderzoeken bij hartrisicopatient 2 Anonymous 26-01-2010 11:21:31
hoofdstuk 7 2 Anonymous 24-01-2010 14:42:52
examenvraag 2 Anonymous 24-01-2010 10:19:41
Shock-fase en flow-fase 2 s0179617 22-01-2010 23:13:42
enkele examenvraagjes 6 Anonymous 22-01-2010 21:50:19
postoperatieve koorts: de 4 W's?? 2 Anonymous 22-01-2010 19:45:32
Diabetes Mellitus 7 evappelsien 21-01-2010 09:12:47
heel dat boek te kennen? 17 seppe28 21-01-2010 08:57:25
D0 tot turning point D3 2 seppe28 20-01-2010 18:32:48
PCEA MIS 3 medica'er 06-01-2010 22:31:08
resp alkalose metabole comp vs metabole acidose resp comp 5 michael 04-01-2010 23:05:53
hoofdstuk 9 te kennen?? 2 Anonymous 27-12-2009 14:15:36
pg 92 verwikkelingen van transfusie 2 Anonymous 26-12-2009 19:30:22
pg 71 postoperatieve voeding 1 Anonymous 26-12-2009 14:36:25
Acute hyperglycemiecorrectie 2 Anonymous 26-12-2009 11:52:23
spanningspneumothorax - harttamponade 3 Anonymous 23-12-2009 16:37:43
slides laatste les 1 Fiepke 23-12-2009 11:02:02
casusvorm examen 1 Anonymous 23-12-2009 09:45:53
waarden? te kennen? 1 Anonymous 24-01-2009 14:28:06
glucose ex vraag 2 Anonymous 24-01-2009 12:52:46
4 W's? 5 Anonymous 24-01-2009 12:00:44
Pre-operatieve onderzoeken 6 Floricienta 21-01-2009 09:18:13
2 examenvragen 3 Lyla. 21-01-2009 00:50:13
turning point 2 pink lady 18-01-2009 19:24:31
gestelde examenvraag 9 Cathelijne 16-01-2009 20:24:06
coumarines 7 Cathelijne 16-01-2009 12:11:49
verwardheid 6 Cathelijne 15-01-2009 10:54:25
PatiŽnt die linkerhemisectomie moet ondergaan vr caecumtumor 2 nsf 14-01-2009 15:24:46
waarde van een diagnostisch onderzoek 1 Lili 14-01-2009 08:18:12
hemolytische transfusiereactie - allergische reactie 2 s0204014 13-01-2009 17:01:15
postop pijn - therapeutische selectiecriteria (p85) - LA? 3 spippie 13-01-2009 15:24:33
arteriele concentratie O2 11 Cathelijne 13-01-2009 15:21:22
haemolytische transfusiereactie 3 s0204014 13-01-2009 14:10:27
ORh+ bloed voor niet getransfundeerde mannen 3 Denis 12-01-2009 16:18:16
zuur-basecompensatie 5 missmich 12-01-2009 12:51:47
postop pneumonie 3 Katleen F 12-01-2009 10:24:04
spinale verdoving 1 missmich 12-01-2009 08:25:20
SAMENSTELLINGEN kennen??? 2 Anonymous 11-01-2009 18:08:01
casus ileostomie 8 Katleen F 11-01-2009 15:00:06
Slides Broos 4 Lien87 11-01-2009 10:42:05
lage colon fistel 1 Cathelijne 10-01-2009 19:20:46
contra indicaties spinale verdoving 3 Anonymous 10-01-2009 17:28:12
Gastro-intestinale verwikkelingen post-op 3 Denis 10-01-2009 13:00:47
Shift K naar IC bij rehydratatie 4 Denis 10-01-2009 07:27:01
pneumatische kuitcompressie, incentive spirometrie 2 s0204014 09-01-2009 20:02:22
CVD bij waterintoxicatie en dehydratatie 3 Denis 09-01-2009 19:31:36
respiratoire alkalose 1 Cathelijne 09-01-2009 18:57:25
CVD bij aspiratie 5 missmich 09-01-2009 08:17:47
tiltest en D-dimeren 3 missmich 09-01-2009 08:15:00
hypOkaliŽmie bij correctie metabole acidose 4 missmich 09-01-2009 08:14:20
K naar IC jagen met glucose en insuline 3 missmich 09-01-2009 08:11:49
IV vocht en drinken 2 Cathelijne 08-01-2009 11:35:03
effect van IV toediening van plasma Nacl0.9% of Glc 5% 2 Cathelijne 07-01-2009 17:47:40
preop - patienten de anticoag nemen 1 Cathelijne 05-01-2009 11:39:57
TUR prostaat 2 Cathelijne 03-01-2009 12:00:24
waarde van EUS onderzoek slide 10 1 Anonymous 02-01-2009 15:06:00
globe vesical 1 Lili 31-12-2008 16:38:34
PT, PTT 1 Lili 31-12-2008 16:38:07
kruisproef 1 Lili 31-12-2008 16:36:42
postoperatieve decubitus 2 Lili 31-12-2008 16:35:21
hyperaldosteronisme 2 Lili 31-12-2008 16:33:57
isostenurie 2 Lili 31-12-2008 16:32:45
KULAS standaard pg 52 2 Lili 31-12-2008 16:31:27
ACTH 1 Lili 31-12-2008 16:30:07
Lijst examenvragen 1 Luk 29-12-2008 11:56:12
opdracht 1 Anonymous 24-12-2008 17:38:25
creatinine 2 LeenD 23-12-2008 19:27:15
oligurie bij overvulling 3 Manou 23-12-2008 15:25:03
SG ? 5 Manou 23-12-2008 13:11:01
"complet" 3 Anonymous 22-12-2008 01:12:50
Kennen? 6 SupradynE 22-12-2008 00:10:23
deel 2 kleplijden 2 Tis 19-12-2008 19:17:12
bijwerkingen spinale verdoving: hypo- of hypertensie? 2 missmich 18-12-2008 09:30:13
glucosegehalte bloed doen dalen: waarvoor staat TBW? 3 missmich 17-12-2008 13:29:06
afkortingen bij "nieraandoeningen" p.24 5 missmich 17-12-2008 13:20:52
hoofdstuk 9 - boek heelkunde 5 Lili 15-12-2008 16:12:30
vraagjes 2 Lili 15-12-2008 11:00:01
vraagjes 4 Anonymous 14-12-2008 10:29:32
notities 1 Tis 24-11-2008 23:11:20
Cursus p.112 9 Iemand 21-11-2008 23:15:34
Penninckx 3 Anonymous 21-10-2008 15:34:22
waarom p66 gedaalde urinair Na bij teweinig waterintake? 2 Anonymous 30-01-2008 16:30:16
hypertone glucose bij hypernatriemie 6 Anonymous 30-01-2008 16:23:29
Bloedderivaten/plasma-expanders 4 Kaartje 30-01-2008 15:32:26
cvd van +1? 6 vl 30-01-2008 08:22:23
Examenvragen 8 Kaartje 30-01-2008 06:30:47
ppm 3 inewesthovens 29-01-2008 17:10:46
Postoperatieve voeding 1 inewesthovens 29-01-2008 13:01:10
pg 63: normale natriŽmie bij gemengd verlies 2 Lotte 2 29-01-2008 10:27:50
ileus niet kennen? 5 Lotte 2 29-01-2008 10:12:35
PNI ??? 1 Anonymous 29-01-2008 10:12:04
pneumothorax:mediastinale shift 2 Anonymous 28-01-2008 23:37:35
Postop pneumonie 4 *Loesje 28-01-2008 22:50:45
nieraandoeningen, formule p.23 3 BADMAN 28-01-2008 19:55:12
toepassing hyponatriemie 11 inewesthovens 28-01-2008 19:54:05
vocht- en elektrolyten therapie bij acidose 5 inewesthovens 28-01-2008 19:16:43
Deel Broos 3 Kaartje 28-01-2008 19:11:33
vocht- en elektrolyten therapie -> glucose 2 inewesthovens 28-01-2008 18:36:53
berekenen/schatten plasmavolume 8 inewesthovens 28-01-2008 13:53:05
Verwikkelingen CVK 5 *Loesje 28-01-2008 11:28:51
DIC met verbruikscoagulopathie 2 inewesthovens 28-01-2008 10:39:14
Braken --> hypo of hypernatriŽmie? 8 *Loesje 27-01-2008 22:19:10
acuut abdomen bij ketoacidose 3 inewesthovens 27-01-2008 19:34:18
examenvraag glycemie 6 inewesthovens 27-01-2008 18:52:43
BMI 2 seppe 27-01-2008 18:34:06
Examenvraag - Rien 7 *Loesje 27-01-2008 13:02:05
HEEELP 3 Anonymous 27-01-2008 09:47:51
Examenvraag vochtbalans 13 Anonymous 27-01-2008 01:57:07
oefeningen zuurbase 2 Anonymous 26-01-2008 16:00:15
infecties 2 Anonymous 26-01-2008 14:40:21
dag van de ingreep ADH aldosterone 2 Anonymous 26-01-2008 09:16:02
p58 isoosmotisch isotoon 1 Anonymous 26-01-2008 08:55:12
examen 1 Russie 25-01-2008 20:56:18
Hoofdstuk 9 3 Russie 25-01-2008 19:51:33
p20 6 Anonymous 25-01-2008 15:14:34
evisceratie 5 Anonymous 25-01-2008 14:17:29
endocarditisprofylaxe bij hartklepinsufficientie 2 Anonymous 25-01-2008 12:21:33
electieve ingreep 1 Anonymous 25-01-2008 10:53:48
slides 134-137 1 bennie 25-01-2008 10:12:38
De vier W's bij post-op verwikkelingen 4 Valentin 22-01-2008 00:14:10
GI verwikkelingen 2 Joshetei 20-01-2008 11:16:56
Klinische les 2 Anonymous 20-01-2008 06:47:00
hypermetabole pt 2 Anonymous 19-01-2008 22:13:11
examenvraag 2 Anonymous 19-01-2008 12:02:41
metabole acidose door grote hoeveelheid NaCl infuus 3 Joshetei 19-01-2008 11:11:41
addison 3 Frederikp 18-01-2008 22:33:18
examenvraag 3 Anonymous 18-01-2008 19:25:31
examenvraag PPV+/PPV- 8 Lotte 17-01-2008 09:34:50
Casus examen b 6 Anonymous 16-01-2008 22:34:14
symptomen van.... 3 Lotte 16-01-2008 13:48:57
myocardinfacrt en groot longembool 5 Anonymous 16-01-2008 11:29:39
klinische les O2 toediening 2 Anonymous 16-01-2008 11:25:12
Examenvraag dit jaar 7 Anne86 15-01-2008 19:19:18
examenvraag 2 **sofie** 15-01-2008 18:39:23
trinitrine 2 Bart 15-01-2008 16:59:49
CVD 8 Anonymous 15-01-2008 16:25:43
Wat is de normale creatinine klaring waarde? 3 Anonymous 15-01-2008 15:58:34
hypo/hyperglycemie 2 grietie 15-01-2008 15:42:43
Hoofdstuk drie 2 Anonymous 15-01-2008 13:38:31
Corticosteroiden, blz. 22 4 Anonymous 15-01-2008 09:50:49
formule voor creatinine clearance/GFR 6 Andromeda 14-01-2008 23:34:01
leverinsufficiŽntie:primaire fibrinolyse 4 grietie 14-01-2008 21:51:19
kadertjes, formules, waarden 3 IOO 14-01-2008 21:30:37
opdrachten uit de slides (nr 11 en 12) 5 Lotte 14-01-2008 20:26:26
Vals hoge kalemie bij hemolyse van het bloed? 2 Anonymous 14-01-2008 17:07:24
Hyperkalemie 5 Anonymous 14-01-2008 17:01:51
Tekort aan magnesium leidt tot verhoogd K verlies 2 Anonymous 14-01-2008 15:34:35
WAS bij hypokalemie 3 Anonymous 14-01-2008 15:30:49
Hypernatremie 2 Anonymous 14-01-2008 15:21:37
superinfectie 2 Cl0cKw1S3 14-01-2008 14:54:29
Secundaire en tertiaire peritonitis 2 Anonymous 14-01-2008 14:49:14
Flutctuatie bij wondabces 5 Anonymous 14-01-2008 14:20:54
iNtra aortic balloon pump 2 Anonymous 14-01-2008 12:08:05
Blz. 60, geen kalium 2 Anonymous 14-01-2008 10:51:28
immuunsuppressie als complicatie van bloedtransfusie 3 grietie 13-01-2008 16:43:57
Examenvraag 3 Anonymous 13-01-2008 16:24:34
subperitoneaal emfyseem 2 Anonymous 13-01-2008 15:52:12
patiŽnt die te veel glc 5% kreeg 4 Anonymous 13-01-2008 15:43:29
examencasus 9 schaap 13-01-2008 13:54:25
Duplex echografie bij DVT 2 Anonymous 13-01-2008 12:19:47
Hydrocortisone bij atelectase 4 Anonymous 13-01-2008 11:18:53
rekentoestel? 7 schaap 13-01-2008 10:42:14
Hydrocortisone bij haemolytische transfusiereactie 2 Anonymous 13-01-2008 10:15:54
Hemoglobine na bloedingen 3 Anonymous 13-01-2008 10:04:03
Vanbuiten kennen???? 2 Anonymous 12-01-2008 22:49:59
gevolgen van transfusie: immuunsuppressie?? 2 grietie 12-01-2008 21:27:25
PCEA en PCIA 2 IOO 12-01-2008 16:51:58
endocarditis profylaxe 5 Anonymous 12-01-2008 16:02:52
NaCl + KCL 3 Anonymous 12-01-2008 12:42:23
Aspirine stoppen? 8 Anonymous 11-01-2008 23:18:14
postoperatief braken/obstipatie... 9 grietie 11-01-2008 22:07:53
dosisequivalent corticosteroÔden 26 Anonymous 11-01-2008 20:43:57
Isosthenurie 6 Anonymous 11-01-2008 19:21:19
ITE 2 Anonymous 11-01-2008 18:46:35
Ondervulling - compensatie 1 Anonymous 11-01-2008 16:45:03
D-dimeren 4 Anne86 11-01-2008 16:19:50
Blz. 97: wondsecretie 3 Anonymous 11-01-2008 13:13:18
HypernatriŽmie 2 Liennemien 11-01-2008 12:08:31
Blz. 85: naso-duodenale sonde 1 Anonymous 11-01-2008 11:08:47
waarde van een diagnostisch onderzoek 2 Cl0cKw1S3 11-01-2008 08:57:32
Vergroot hart bij sepsis 2 Anonymous 10-01-2008 19:50:29
Stress respone 1 Anonymous 10-01-2008 19:25:45
CVD zonder katheter 4 Anonymous 10-01-2008 19:21:59
delayed hypersensitivity 3 Anne86 10-01-2008 16:36:12
Hyponatriemie, blz. 65 9 BarbaraD 10-01-2008 14:36:11
Acuut Abdomen 3 Anonymous 10-01-2008 11:55:02
examenvragen 3 Palo Alto 10-01-2008 10:14:14
p 103: haemolytische transfusiereactie 3 Bart 09-01-2008 18:54:24
OPdracht 2, slide 82 4 Anonymous 09-01-2008 18:34:26
Postoperatieve glycemie en insulinenood, blz. 21 2 Anonymous 09-01-2008 15:34:35
afk 3 Elina 09-01-2008 13:43:32
acuut bloedverlies 1 Anonymous 08-01-2008 23:35:40
nausea & braken bij spinale verdoving (blz 39) 3 Anonymous 08-01-2008 20:40:04
stikstof en eiwit? 3 moppie 08-01-2008 20:35:45
oefeningen abnormale BGW 4 Bart 08-01-2008 14:42:33
wat met de ongeziene cursusdelen? 4 Anonymous 08-01-2008 13:50:01
Mictalgie vs. Dysurie 2 Tom2000 08-01-2008 11:57:57
afkorting T.V. 2 Anonymous 07-01-2008 00:22:46
Kalium na de ingreep 7 Anonymous 06-01-2008 22:42:48
Hoofdstuk 1 en 2 2 Neileve 06-01-2008 21:25:20
procent 4 Anonymous 06-01-2008 15:27:02
Technische onderzoeken 2 Heleeen 06-01-2008 08:44:24
Elastische kousen bij trombose 2 Anonymous 05-01-2008 23:05:40
Third space 2 Anonymous 03-01-2008 22:41:17
Hoofdstuk drie 2 Anonymous 03-01-2008 16:37:00
PT 5 Anonymous 03-01-2008 12:27:16
tijd 3 Anonymous 03-01-2008 10:10:17
ionogram 2 Anonymous 31-12-2007 16:54:19
onduidelijkheden 12 Anonymous 31-12-2007 16:50:48
examenvragen 2 Anonymous 31-12-2007 16:42:42
paar vraagjes 8 Lotte 2 31-12-2007 16:32:36
vbvraag ex heelkunde 2 *Loesje 30-12-2007 17:18:26
Vraagjes hoofdstuk 5 4 Anonymous 30-12-2007 14:33:35
p74 behandeling van metabole acidose --> hypoK? 7 *Loesje 29-12-2007 21:40:20
p20 Perioperatieve diabetesregeling 19 *Loesje 29-12-2007 17:21:55
KV???? 2 elvis 27-12-2007 16:39:04
CRM 1 das sjaars 26-12-2007 16:19:01
examenvraag glycemie 5 Lotte 25-12-2007 18:44:31
MRSA-screening 1 miss sangria 24-12-2007 15:10:53
metabole acidose pg 74 2 Lotte 24-12-2007 14:13:11
g% 2 Anonymous 23-12-2007 19:19:21
laatste vraagstuk 2 Anonymous 23-12-2007 16:15:56
aspiratie p 105 5 Anonymous 23-12-2007 15:33:03
H9 gezien? 2 Anonymous 23-12-2007 14:07:54
%-oplossingen, ECV 6 Andromeda 23-12-2007 13:02:14
vraagstukje bloedverlies 5 Anonymous 23-12-2007 11:49:40
afkortingen 3 Lotte 22-12-2007 20:02:35
acuut abdomen bij ketoacidose p 20 4 Anonymous 22-12-2007 15:53:28
obstructief erger dan restrictief 2 Anonymous 17-12-2007 21:39:40
kleine lettertjes 3 Anonymous 06-12-2007 12:33:05